Aşure Tarifi (Dolu)
Elhamdülillah bu yıl anneannemizden bize miras kalan nefis evimiz Aşureyi kaynatma fırsatı bulduk. Bize azın çok olduğunu ve paylaşmaktan ne kadar mutlu olduğumuzu hatırlatmak için böyle ritüelleri seviyorum. Mutfakta tatlı bir koşuşturmaca, ocaktan tüm eve yayılan mis gibi bir koku. Üzüntü ya da kasvet yoktur.
Aşureye süt ve gül suyu katmayı sevmem, şekersiz yani tatsız olmasını da sevmem. Biz çok fazla kuru meyve eklediğimiz için dilerseniz şeker miktarını 500 grama kadar azaltabilirsiniz.
Denediğim tarifleri benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın.
Aşk…
200ml standart su bardağı ile
İçerik Tablosu
Aşure tarifi malzemeleri
- 1,5 su bardağı (250 gr) aşurelik buğday (100 gr) kuru kayısı 10-11 (100 gr) kuru incir, orta boy bir portakalın kabuğu 3,5 su bardağı (650 gr) toz şeker 20 su bardağı (4 lt) su
Aşure tarifi nasıl yapılır?
Buğday, fasulye ve nohudu ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzün ve geniş bir düdüklü tencereye alın. Üzüm, incir ve kayısıları suya atıp en az 30 dakika bekletin. Aşure ilave etmeden suyunu süzün, incir ve kayısıları doğrayın. Buğday için ıslatma suyunu süzün, düdüklü tencereye alın ve 2 litre su ilave edip kaynatın. Düdük çaldıktan sonra 25 dakika daha pişirin ve suyla birlikte geniş bir tencereye alın. Orta ateşte tencerenin altını en düşük ayarda açın ve yavaş yavaş pişmesine izin verin. Fasulye ve nohutları ıslama suyunu boşaltın, düdüklü tencereye alın, 2 litre su ilave edip kaynatın, bip sesi geldikten sonra 25 dakika daha pişirin ve buğdayla birlikte tencereye koyun. Soyulmuş veya rendelenmiş portakal kabuğu ekleyin. İncir, kayısı ve üzümleri çorba tenceresine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Çorbanın suyu koyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyin. Şeker eriyip küller eriyince ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Hafifçe soyulunca dilediğiniz malzemelerle süsleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]