Yaz Hindistan Cevizli Limonlu Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yaz ayları için nefis ve ferahlatıcı bir tarifim var 🙂 Lezzeti ve mis kokulu limon sosuyla favorilerinizden biri olacak 🙂

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…

Görüntülü ders:

Hindistan Cevizli Limonlu Yaz Pastası Tarifi İçin Malzemeler

    3 adet orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin rendesi 1 limon kabuğu rendesi 2,5 su bardağı un

krema için:

    1 paket süt kreması (200 ml) 1 paket krem ​​şanti tozu 1 paket labne (200 gr)

Limon sosu hazırlamak için:

    1 su bardağı limon suyu 4 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı buğday nişastası

Servis için:

    1 su bardağı rendelenmiş limon dilimleri ve hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Limonlu Yaz Pastası Tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları ve pudra şekerini ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırın. Un, vanilya, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. 20 cm’lik kelepçeli kalıbı yağlayıp kek hamurunu kalıba dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kek kuruyana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki oda sıcaklığına gelinceye kadar kalıptan çıkarın ve enlemesine ikiye bölün. Tüm krema malzemelerini derin bir kaba alıp katı bir köpük elde edene kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın. Limon sosu için limon suyu, nişasta ve toz şekeri orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kremayı krema ezme oyucusuna yerleştirin, yarısını ortada hafif bir girinti olacak şekilde pandispanyanın tabanına bastırın. Kremanın ortasına hazırladığınız limonlu sosu dökün. Pandispanyayı kremanın üzerine kapatın ve kalan kremayı sıkın. Ayakları meyvelerle süslenmiştir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın