medyauzmani.com

Evde Kaymaklı Gerçek Dondurma – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Çocukluğumuzun gerçek dondurma lezzetini özlediyseniz size harika bir tarifim var. Üstelik içerisinde yumurta vs yoktur. Sadece 3 malzeme ile lezzetli dondurma yapmak çok kolaydır.

Süt, süt ve şeker süt olmalı ama süt saf olmalı ve karışım olmamalıdır. Aktardan 1-2 kullanım alabilirsiniz.

Çok yaptım, bu yüzden yarısını dondurma makinesine koydum ve yarısını sade bir kasede dondurucuya attım. Dondurma makinem eski ve dondurucu bölmesi olduğu için dondurmaya istediğim kıvamı vermeye yetmedi. İyice çırptığım dondurmayı bir tarafı yukarı gelecek şekilde buzluğa koydum.

Bundan sonra her saat, her iki bardaktaki dondurmayı buzdolabından çıkarın ve bir mikser ile çırpın. Hatta bir noktada gerçekten buzlanmaya başladığında el blenderinden geçiriyorum. Sonuç, muazzam bir doku ve lezzet oldu.

Dondurma makinesi varsa 6 saat, yoksa 10 saat kadar sürer.Bu doku sakızlı Maraş Dondurmasıdır.

Bir gece dinlediğinizde tadı daha çok yerleşiyor bence. Evdeki herkesin çok beğeneceğine eminim. Videolu tarif en kısa zamanda YouTube kanalımda olacak.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Evde haçlı gerçek bir dondurma tarifi için malzemeler

    1 tepeleme yemek kaşığı saf yağ 2 litre süt 2 su bardağı toz şeker (istenirse yarım su bardağı azaltılabilir)

Evde haç tarifi ile gerçek dondurma nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı toz şeker ve sütü karıştırarak tencereye alın. Yüze biraz soğuk süt ekleyin ve çırpın. Sütün topaklanmaması için kalan sütü azar azar ekleyin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Kaynayan karışıma pudra şekerini ekleyin. 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Pişen karışımı ocaktan alıp kremaya yapışmaması için ara sıra karıştırarak soğutun. Soğutulmuş karışımınız varsa dondurma makinesine, yoksa doğrudan dondurmayı saklayacağınız kaba götürün ve dondurucuya koyun. Saatte bir dolaptan çıkarıp blenderdan geçirin. 6-10 saat kadar bu işlemi tekrarlayın ve dondurma istenilen kıvama gelince servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın