Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün son anda bir kararla tatlı yaptık bari simitleri aradan çekelim ben de mutfağa gittim. Erken gitmeseydim yufka hamuru olmayacağı için hemen kolay bir hamur yoğurdum. Dilerseniz elinizle açabileceğiniz oldukça basit bir hamur.
Eminim hamurun mayalanmaması bir çoğumuzun tercih etmesi için bir sebep olacaktır. Evde iç mekan harcı için ne kullanabiliyorsanız onunla hazırlayabilirsiniz.
Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!
Aşk…
İçerik Tablosu
Mükemmel, pratik elle sarılmış turta kabuğu tarifi için malzemeler
- 1 yumurta 1 su bardağı Türk kahvesi sıvı yağ 1 tutam tuz 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı su 3,5 su bardağı un Karıştırmak için biraz un
içeri:
- 1 kg patates için 300 gr pırasa, tuz, karabiber, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
arasında:
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı (dolu dolu) 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
yukarı:
- Eritilmiş tereyağı, 1 yumurta sarısı, susam ve çörek otu
Mükemmel ve pratik el sarması pankek tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri rendeleyin, arpacık soğanları doğrayın. Pırasaları zeytinyağında kavurun, patatesleri ekleyin ve kavurun. Pişen iç harcı ocaktan alın. Hamuru için tüm malzemeleri yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Kalan hamuru 8 parçaya bölün. İlk bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Eritilmiş yağ karışımı ile cömertçe fırçalayın. Aynı büyüklükteki diğer bezeyi de açıp üzerine yerleştirin. 4 beze bezesinin ilk partisini bu şekilde açın, üst üste koyun ve yağlayın. Bezeyi üstüne süslemeyin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Yağlanmış beze hamurlarından ilk parçayı hafif unlanmış tezgaha alıp tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye dizin. Üzerine iç harcı sürün. İkinci seti açıp harçlayın. Kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak kapatın. Üzerine eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı ve yumurta sarısını karıştırıp hamurların üzerine yayın. Susam ve çörek otu serpin. 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Ardından fırın ısısını 150 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkan böreği oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]