Kruton – Çıtır ekmek parçaları – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Malumunuz kış geldi ve daha bir çok çorba tarifi yolda 🙂 Bu sene bayat ekmekleri çorba ve salataları tatlandırırken kullanabileceğiniz basit ve lezzetli kruton tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. . Fırında pişirilip kurutulduğu için hava almayan kaplarda uzun süre saklanabilir.

Aslında bu ekmekleri pek çok şekilde tatlandırabilirsiniz. Tostları tereyağında soteleyerek, yağda kızartarak veya benimki gibi fırınlayarak tost yapabilirsiniz.

Bu tarifi hazırlarken üzerine sarımsak, taze veya kuru fesleğen, biberiye veya damak zevkinize göre farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Kızarmış krutonlar için Tavuk Sezar Salata tarifimi burada bulabilirsiniz.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Tost Malzemeleri – Çıtır Ekmek Kırıntıları Tarifi

    8-10 dilim ekmek (tercihen istediğiniz ekmek çeşidi) Tuz Karabiber Kuru kekik Pul biber 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Kruton nasıl yapılır – çıtır ekmek tarifi?

Ekmeğin köşelerini keskin bir bıçakla kesin. (İsterseniz köşelerini bırakabilirsiniz) Eşit küpler halinde kesin. Derin bir kaseye istenilen miktarda baharat konulup üzerine zeytinyağı eklenir ve çırpılır. (Dilerseniz bu noktada sarımsak veya sarımsak tozu ekleyin) Ekmek parçalarını hazırladığınız kızgın yağ ile iyice karıştırın. Ekmeği bir fırın tepsisine yayın ve 160-170 derecelik fırında ekmek kuruyana ve hafif renk değiştirene kadar pişirin. Soğuyan ekmek parçalarını kapalı bir kaba alın ve dilediğiniz yemekleri servis etmek için kullanın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın