Merhaba sevgili arkadaşım,
Hanımımın şu sıralar en sevdiği çorba kemik suyu ve irmikli balkabağı çorbası 🙂 Çocukların balkabağına bayıldığını duymuştum ama bu kadar beğeneceklerini hiç düşünmemiştim.
Ev yapımı kemik suyu tarifimi uzun zaman önce sizlerle paylaşmıştım. Çocuğunuzun herhangi bir alerjisi yoksa benim tarifimdeki gibi pişirebilirsiniz.
Ek yemek tarifleri ve bilgilendirici yazılar için Takviyeler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
İçerik Tablosu
İrmikli kabak çorbası için malzemeler
- 200 gr kabak 1 küçük kuru soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı kemik suyu 1 su bardağı su 1 su bardağına 1 yemek kaşığı irmik (3-4 kaşık)
İrmikli kabak çorbası tarifi nasıl yapılır?
Balkabağını küçük küpler halinde kesin ve yemek için soğan ve sarımsak. Bir tencereye zeytinyağını alın, soğan ve sarımsağı ekleyin ve biraz soteleyin. Kabak, su ve et suyunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Kabak yumuşayınca blenderdan geçirin. Bir öğün çorbanın içine 1 yemek kaşığı irmik ekleyin, pişirin ve servis yapın. Dilerseniz direkt ekleyip pişirebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]