Merhaba sevgili arkadaşım,
Soğuk hava tamamen soğuk algınlığını tetikledi. Çorbanın ilaç gibi soğuk bir günü atlatacağını söylediniz ve pancar çorbası tarifini sizlerle paylaşmaya karar verdiniz. Bu arada onun adı bize pancar çorbası adıyla verilmiş sanırım. Din olarak ne zaman okusam aklıma hiçlik gelir ama çorbanın içeriği çok zengindir. Belki çevirmen soğuk ülkelerde yasak olan sebzelerden bahsediyordu 🙂
Doğu Avrupa mutfağının en ikonik tariflerinden biri olan pancar çorbası demek biraz yetersiz kalır. Onun dışında ne pişirdiğimi düşünmeme gerek yok çünkü yemeği zaten kendisi yiyor.
Pancar, lahana, havuç gibi kış sebzelerinden yapıldığı için kendine has hafif bir tatlılığı da vardır. Pancar çorbaya rengini verir. Miktarı artırarak veya azaltarak sarı veya kırmızı yapabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Pancar çorbası tarifi malzemeleri (borş çorbası)
- 500 gr kemikli dana eti 3 litre su 250 gr lahana 1 orta boy kuru soğan 1 sap pırasa 1 büyük havuç 1 büyük kırmızı pancar 1-2 diş sarımsak 1 patates 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 defne yaprağı Tuz Karabiber
Pancar çorbası tarifi (metafor çorbası) nasıl yapılır?
Eti bir tencereye alıp üzerine su ilave edin ve et kemiklerinden ayrılacak seviyeye gelinceye kadar kaynatın. Lahanayı ince ince doğrayın, yemek için soğanı doğrayın. Patatesleri ince ince doğrayın. Havuç, pancar ve pırasayı kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Tencereye soğanları alın, yağı ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun. Havuç, pancar ve pırasayı ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanayı ve tuzu ekleyin ve lahana ufalanana kadar soteleyin. Patates ve sarımsak ekleyin, baharat ve lezzet ekleyin. Son olarak et ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre ekşi krema veya yoğurt ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]