Merhaba sevgili arkadaşım,
Son zamanlarda en sevdiğim tariflerden biri olan sufle börek tarifimde küçük değişiklikler yaptım. Misafirin gelmesi için el değmeden mikserin ucunu blender kasesine yoğuruyorum. Sonuç, ilave yağ içermeyen hamur işi tarzı bir hamur işi oldu. Börek tarifimdeki yağın ölçüsünü bilen bilir.
Bu tarifte hamuru yumuşak tutuyoruz. El ile yoğurmak hem hamurun kıvamını hem de ihtiyaç duyduğu un miktarını değiştireceğinden kesinlikle mikserde yoğurmanızı tavsiye ederim.
Fırından çıkardıktan sonra daha yumuşak olması için üzerini temiz bir bezle örtün.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Sandviç böreği tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 paket instant maya 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker 5-5,5 su bardağı un
içeri:
- Cheddar peyniri, salatalık, domates, maydanoz
yukarı:
- 1 adet siyah kimyon yumurta sarısı
Sandviç böreği tarifi nasıl yapılır?
Su, yağ ve sütü blenderin karıştırma kabına alın. Şeker ekleyin ve karıştırın. Üzerine mayayı dökün ve karıştırmaya devam edin. Maya tamamen karışıp eriyince 5 su bardağı unu, tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle çok ezmeden yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. Kalanını üzeri kapalı olarak 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Ekmeğin üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin. 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar (30 dakika) pişirin. Pişen böreğin üzerini bir bezle örtüp oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin. Soğuyan yufkayı enlemesine ikiye bölün. Salatalık dilimleri, domates, cheddar peyniri ve sebzelerle servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]