Közlenmiş Patlıcan İskender – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Akşam yemeği için lezzetli bir tarifim var. Daha önce ramazan ekmeğini değerlendirmek için farklı tarifler hazırlamıştım. Bu tarifteki ekstra közlenmiş patlıcan ve marine edilmiş et tam bir lezzet patlaması. Közlenmiş patlıcan konservesi kullananlar genellikle damak tadındaki bu hafif asitliği sevmezler. Mesela ben 🙂 Bundan kurtulmanın en pratik yolu konserve patlıcan közlemek, mutlaka bir yere yazın.

Eskiler de peynir ve patlıcanın uyumunu kullanmışlardır. Bilhassa kaşar peyniri ve közlenmiş patlıcanın çok yakıştığını bilirsiniz. Izgara patlıcan da taze yapılmış peynirlerle harikadır.

Eti mümkün olduğu kadar marine edin, ancak 2 saate kadar yeterli. Ayrıca bonfilenin kolay dilimlenmesi için soğuk olmasına dikkat edin. Eti ince dilimler halinde kesmek daha kolaydır çünkü et soğukken kendine bastırır. Pişirmeden önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Aşk…

Közlenmiş patlıcan tarifi İskender için malzemeler

    500 gr dana kıyma, 1 dilim ramazan ekmeği

Et turşusu için:

    1 orta boy soğanın suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 tutam karabiber 1 taze biberiye

Domates sosu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı tuzlu su

Közlenmiş patlıcan sosunu hazırlamak için:

    1 közlenmiş patlıcan 200 gram taze peynir

Servis için:

    4 yemek kaşığı yoğurt

Servis için:

    Yeşil Biber Kiraz Domates Turşusu

Köz patlıcan nasıl yapılır, İskender tarifi?

Bonfileyi keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesin. Soğanı rendeleyin ve suyunu elinizle sıkın. Ete süt, soğan suyu ve zeytinyağı ekleyin. Bir top karabiber ekleyin ve iyice karıştırın. 1 dal taze biberiye ekleyin. Üzerini streç film ile kapatıp iki saat buzdolabında bekletin. Bu sürenin sonunda buzdolabına kaldırın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Salçalı sos için biberleri ve salçayı tereyağında soteleyin. Suyu ve tuzu ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Közlenen patlıcanı bir tencereye alın ve 1 dakika kadar kızartın. Taze peynir ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Servis için domates, biber ve salatalık turşusunu dilimler halinde kesin. Ramazan ekmeği küp şeklinde kesilir ve servis tabaklarına paylaştırılır. Etleri marinattan çıkarıp elinizle sıyırın. Hafif yağlanmış tavada önlü arkalı pişirilir. Az önce kızdırdığınız salçalı sosu ekmeklerin üzerine eşit miktarda yayın. Üzerine hazırladığınız ekşi kremayı dökün. Pişen eti ekmeğin üzerine paylaştırın ve garnitürü ekleyin. Sıcak tereyağı ve süt ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın