Merhaba sevgili arkadaşım,
İki günlük yorucu yolculuğumuz sonunda sona erdi ve gece geç saatlerde eve gittik. İki güne yakın da olsa, ülke değiştirip mümkün olduğunca çok yer gezmeye çalışmak gerçekten çok yorucu. Neyse ki güzel anıları geri getirdik ve onlar bunu hak ediyor.
Kaşar peynirli ve simitli omlet, hafta sonu buzdolabında kalan ekmeği değerlendirmek için birebir 🙂 Üstelik hızlı ve lezzetli bir kahvaltı isteyenler için lezzetli bir yol. Yapışmaz bir tava ile ocakta ileri geri çevirerek pişirebilirsiniz ama tava gibi bir kızartma tavası kullanıyorsanız bu işlemi yapmanıza gerek yok. Çünkü tava fırına girebilir 🙂
Ocakta biraz altın pişirin, ardından fırında ızgara açıkken, kaşar eriyene ve hafifçe kızarana kadar pişirin.
Ben zeytinyağı kullandım ama siz damak tadınıza göre tereyağı kullanabilirsiniz. Bu tarife biraz sucuk da eklenebilir ama diyelim ki kahvaltı yerine sahur yapıyorsunuz, yani buna gerek yok sanırım.
Bu tarif 1 kişiliktir fakat 2 kişilik yapmayı düşünüyorsanız malzeme ölçülerini x2 olarak hazırlamalısınız.
Aşk…
İçerik Tablosu
Cheddarlı omlet tarifi malzemeleri ve ekmek
- 1/2 simit 2 yumurta 1 yeşil biber 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri zeytinyağı veya tereyağı tuz karabiber
Kaşarlı omlet ve simit tarifi nasıl yapılır?
Tavada bol miktarda zeytinyağı gezdirin. Simidi ince dilimler halinde kesin ve tavaya koyun. Kaşar peynirini rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve kenara alın. Biberleri ince dilimler halinde kesin. Yumurtayı bir kapta çırpın, tuz ve karabiberi ekleyin, pul biber ve kaşar peynirini ekleyip tekrar karıştırın. Simitleri çevirin ve tavada kızartın. Yumurta karışımını kızarmış çöreklerin üzerine dökün. Altı pişince önceden ısıtılmış fırının ızgarasına alın ve kaşarlar tamamen eriyene kadar pişirerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]