Merhaba sevgili arkadaşım,
Daha önce sizlerle paylaştığım efsane Hayna Böreği tarifini mutlaka hatırlayacaksınız. Baharda Alaçatı’ya yaptığımız geziden de bahsetmiştim bu tarifte Viento Analçatı’nın tek sahibi Figen Abla’dan 🙂
O büyük geziden bir diğer tarif de Girit Mücveri, daha önce gittiğim aşçılık okulunda bu mücveri tattım ve defalarca yaptım ama bu tarifte soğan ve taze nane ilavesiyle lezzeti dillere destan.
Dondurucunuzda sakladığınız kabağı çıkarmak için beklemeye değer bir tarif 🙂 Bu arada kabağı çözdükten sonra rendelediğinizde normalden çok daha fazla su bırakabilir. Tencerenin kıvamını bozmamak için el hariç temiz bir mutfak havlusuna sıkarak fazla suyunu alabilirsiniz.
Alaçatı’yı tatil programına dahil etmek isteyenler, Viento Alaçatı’nın instagram hesaplarına ve iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirler.
Kabak hazırlamak isteyenler kabak mücveri tarifime buradan ulaşabilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Girit Mukvere – Kabak Böreği Tarifi Malzemeler
- 3 adet yeşil kabak 2 dilim kabak 1 adet kuru soğan 3-4 sap yeşil soğan 1/2 demet nane 1/2 demet dereotu 3 yemek kaşığı yoğurt 2 adet yumurta 300 gram 1 çay bardağı sert beyaz peynir 1 çay kaşığı karbonat Tuz ve siyah biber
Girit Mücveri – Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabak ve soğanı derin bir kapta rendeleyin. Tüm yeşillikleri ince ince doğrayın, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber ekleyin. Peyniri çatalla iyice ezip karışıma ekleyin. Kabağı rendeleyin ve suyu iyice akana kadar bastırarak haşhaş ezmesine ekleyin. Son olarak yumurtaları çırpıp kaseye ekleyin ve karıştırın. Bir kızartma tavasını bol zeytinyağı ile ısıtın. Kıyılmış karışımdan 1 yemek kaşığı alın. Başka bir kaşıkla hızlıca yuvarlayın ve kızgın yağa dikkatlice yerleştirin. Altın kahverengi olana kadar orta ateşte kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp fazla yağını çektikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]