Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazana haftalar kala eski okul arkadaşım Devran’la yazlığımızda çekmiş olduğumuz lezzetli ve doyurucu közde patlıcan salatası videosu çekmiştik. Çok çabuk tükendiği için fotoğrafını çekemedim. Bu akşam yine mangal yanarken köy pazarından aldığımız patlıcanları akıbeti malum olan közlerin içine attık 🙂
Aslında videomuzda hangi patlıcanları tercih etmeniz ve nasıl sıralamanız gerektiğinden uzun uzadıya bahsetmiştik. Burada sizin için 1-2 tanesinden tekrar bahsedeyim, devamı için videoyu izlemenizi tavsiye ederim 🙂
Şimdi öncelikle patlıcanı közde pişirecekseniz bahçeden patlıcan kullanabilirsiniz. Et daha tatlı olacak. Eğer ocakta pişirecekseniz, kaburgaları inceltmek için bizim kullandığımız türden patlıcan kullanabilirsiniz.
Közlediğiniz patlıcanı suyun altına koyarak ayırmayınız, elde ettiğiniz köz tadı zaman ve emekle kaybolacak ve patlıcanın dokusu bozulacaktır.
Videoda közlenmiş tatlı biberli ve maydanozsuz versiyonu var. İçine ne katacağınız tamamen damak tadınıza kalmış. Biber gibi domatesleri de közleyip salatanıza ekleyebilirsiniz.
Sizlerle temel tarifimi paylaşıyorum, gerisi tamamen sizin zevkinize kalmış 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Közlenmiş patlıcan salatası nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 4 adet patlıcan 1 orta boy domates 1/4 maydanoz 1/4 demet isteğe bağlı taze soğan 2 adet kırmızı biber 3 diş sarımsaklı zeytinyağı Sirke veya limon suyu Tuz
Közlenmiş patlıcan salatası nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Patlıcanların üzerine bıçakla delikler açın. Közlenmiş patlıcanı ızgarada közleyin, soyun ve bıçakla doğrayın. Yıkadığım taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyıp süzmeye bırakın. Domatesleri küçük küpler halinde kesin. Sarımsağı ezin. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Sirke, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Bir saat dinlendirdikten sonra ister sıcak ister soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]