Merhaba sevgili arkadaşım,
İki gün çorbadan gidiyoruz, kışın olduğu gibi yazın da çorbanın ayrı bir yeri var bence ve özellikle ramazan ayında. Bu kez bir çoğunuzun daha önce denemediği bir tarifim var özellikle patlıcan severler. Şimdi salata, göbek, makarna ve bir çok farklı tarifle denediğiniz patlıcan çorbasını hazırlıyoruz 🙂
Bunun için ihtiyacımız olan közlenmiş patlıcan. Elbette önceden kavrulmuş çekirdekler de kullanabilirsiniz, ancak kendi kavrulmuş çekirdekleriniz çok daha sıcak, daha gerçek bir tada sahip olur. Kavuramam diyenler de gouda kullandıklarında kavurma sırasında kutunun asitliğinin kaybolduğunu ve tadının oldukça pürüzsüzleştiğini fark edebilirler.
Bol sebze közü, bulgur, süt ve un içeren bu çorba oldukça besleyicidir. Közlenmiş patlıcan tel gibi ve neredeyse erimiş ama içine eklenen bulgur çok güzel bir doku veriyor.
Çorba koyulaştıkça koyulaşıyor, bu yüzden ısınıp kaynadıkça bir miktar su ekleyebilirsiniz.
Eğitim videosunu en kısa zamanda ekleyeceğim 🙂 İzlemek için YouTube kanalıma abone olun!
Aşk…
İçerik Tablosu
Közlenmiş patlıcan çorbası tarifi malzemeleri
- 2 adet patlıcan 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı bulgur 1 yemek kaşığı tereyağı 1 lt su
Közlenmiş patlıcan çorbası tarifi nasıl yapılır?
Patlıcana bıçakla delikler açıp ocakta ters çevirerek közleyin. Közlenen patlıcanı soğuması için bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatın. Soğuyan patlıcanın kabuklarını soyup bıçakla doğrayın ve tencereye alın. Üzerine tereyağı ve bulguru ekleyip 2 dakika soteleyin. Patlıcan iyice ayrılacaktır. Tencereye su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Un ve sütü bir kapta karıştırın. Közlenmiş patlıcan çorbasını bu karışıma ekleyin ve soğumaya bırakın. Süt karışımını tencereye ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Çorbayı sıcak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]