Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifim o kadar lezzetli ki olmazsa olmazım olacak. Bunu söylediğimde abarttığımı düşünebilirsiniz, kesinlikle öyle düşünmüyorum 🙂
Et, balık ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bu tarifin en güzel yanı fırında pişiyor olması. En önemli sır ise piştikten sonra henüz sıcakken tavaya eklenen tereyağıdır.
Soymadan doğradığım sarımsağı daha önce bazı tariflerimde kullanmıştım. Bu şekilde kullandığınız sarımsak yemekle karışmasa da harika bir lezzet bırakıyor ve tabii ki taze kekik de aynı 🙂
Benimki gibi bir yemek yapmak isterseniz ızgara köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Domates sosu tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Patates Cipsi Tarifi Malzemeler (Taze Baharatlı)
- 4 adet orta boy kuru soğan (çok büyük olmayacak) 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 dal taze kekik 3-4 diş sarımsak tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı
Izgara patates dilimleri (taze sıcak) tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri soyun ve yıkayın. Patatesleri olabildiğince ince dilimleyin. Bir elma dilimi için önce ikiye bölün, ardından her bir parçayı tekrar ortasından kesin. Patatesleri fırın tepsisine alıp üzerine zeytinyağını döküp karıştırıyoruz. Tuz ve karabiber serpin. Üzerine taze kekik serpin. Ortadan ikiye kestiğiniz sarımsağı kabuklarını soymadan kaseye ekleyin. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Kızaran patatesleri ocaktan alın, kızan patateslere tereyağını ekleyin ve karıştırın. Tereyağını biraz sıvı yağ ile fırçalayarak patatesleri servis edin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]