Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen ay bir arkadaşım bana yeğeninin şekersiz yulaf ezmeli kurabiyelerinden birini getirdiğinde o kadar çok sevdim ki hemen tarifini istedim. Yazın kapıda olduğu biliniyor ve herkes mümkün olduğu kadar tatlı hamur işlerini keserek forma girmeye çalışıyor.
Bu tarif gerçekten çok lezzetli ve doyurucu, dilerseniz çay veya kahvenizin yanında ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Kuru yaban mersini artık açık veya kapalı tüm büyük süpermarketlerde mevcuttur. Bulamıyorum diyorsanız yaban mersini yerine kuru üzüm kullanabilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Kullandığınız hindistan cevizi rendesinin nemine göre kıvamı biraz değişebilir. Benimki çok kuruydu, ben kıvam alması için normal ölçünün iki katı kadar kullandım. Ben biraz balın miktarı ile biraz oynadım daha tatlı ve hamur daha yapışkan olsun diye. Videoda gösterdiğim gibi bir arada tutan bir macun elde edene kadar bal veya su miktarını artırabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yulaflı şekersiz kurabiye tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi 1/2 su bardağı kırık ceviz 1/2 su bardağı kuru yaban mersini 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karbonat 3 yemek kaşığı bal 3-4 yemek kaşığı su
Şekersiz Kuru Meyveli Yulaflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin bir kapta rendelenmiş hindistan cevizi, tam buğday unu ve yulafı karıştırın. Kabartma tozu, kurutulmuş kızılcık ve ceviz parçalarını ekleyin ve tekrar karıştırın. Zeytinyağı, bal ve suyu ekleyin ve sıktığınızda dağılmayan bir doku elde edinceye kadar hamuru yoğurun. Elinizle veya dondurma kaşığıyla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.180 derece fırında 10 dakika bisküviler kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]