Merhaba sevgili arkadaşım,
Sanırım sizinle sezonun son lahana tarifimi paylaşıyorum. Bu kış eski güzel günlerden getirdiğimiz kapuska yemeği, kişnişli lahana turşusu yaptığımızda çok fazla lahana yedik. Aslında zeytinyağlı lahana sarmasını etten daha çok severim ama bu kez sarmaları teyzemin tarifine göre yaptık ve çok beğendim. Lahana sarması yapmayı düşünenler ve ilk kez yapmaktan korkanlar bu tarifi mutlaka denemeli.
Şimdi gelelim en çok sorulan soruya…
Yeşil lahanayı nasıl seçersiniz?
- Sarılmış lahana kapuska kadar küçük olmamalı, en iyi ihtimalle orta boy olmalıdır. Bizim evde büyük tüketilmez diye düşünmeyin. Onlardan lahana turşusu veya kapuska yapabilirsiniz. Yani bir haftada en az iki çeşit yemek ve anahtar pişirebilirsiniz. Artıklardan sebze çorbasına bile ekleyebilirsiniz. Lahanayı seçerken basıldığında esnek olmalı, marketten alırsanız pazarcı hemen basar ve size uygun bir tür verir, bu iyi bir abladır vb. Marketten alacaksanız dediğim gibi basabilirsiniz. Damarlı yaprakları sararken heba olur diye kullanmayınız. Çok iyi saramazsınız ve pişirseniz de güzel olmaz. Alternatif olarak bizim yaptığımız gibi sıralayıp rulo kasenin altına koyabilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Etli lahana sarması tarifi için malzemeler
- 300 gr orta yağlı dana kıyma 1 su bardağı Türk kahvesi Pirinç ½ yemek kaşığı salça ½ yemek kaşığı biber salçası ½ demet maydanoz 2 küçük soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz
Sosu hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı salça (karıştırılmış) 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım litre su
Etli lahana rulo tarifi nasıl yapılır?
Lahana büyükse 4 parçaya, orta boy ise 2 parçaya bölün. Koçanı kesin ve sarmak için kullanacağınız yaprakları ayırın. (Göbek kısımlarını kapuska veya lahana turşusu yaparak kullanabilirsiniz.) Tuz ilave ettiğiniz kaynar suda 1-2 dakika biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış yaprakları soğuk suya koyun. (Bunu lahananın ısıyla daha fazla yumuşamaması için yapıyoruz. Soğanı ve maydanozu yemeklik olarak ince ince kıyın. Derin bir kaba aldığınız kıymaya ekleyin. Salça, pirinç, sıvı yağ, karabiber ve tuzu ekleyin. ve tamamen birleşene kadar yoğurun.Verilen yerleri bıçak yardımıyla temizleyin.Çıkardığınız damarlı yerleri tencerenin dibine dizin.Lahana yapraklarını rulo yapacağınız büyüklükte şeritler halinde kesin.Biraz et alın Lahanayı içini doldurun ve Rulo yapın Börekleri tencereye dizin boşluk kalmayacak şekilde bu işlemi yapraklar bitene kadar yapın Yağı ve salçayı bir tavada kavurun Arzuya göre biraz su ve tuz ekleyin.Yaprakların açılmaması için tencereye koyun. , Tencereye su ekleyin, kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]