Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen ay La Cucina Italiana Dergisi’nin Ocak sayısı için kahve profili yaptım. Bu profilde kahvenizi lezzetlendirecek 5 farklı tarif paylaştım. Dergiyi kaçıranlar için Şubat ayı boyunca zaman zaman bu tarifleri paylaşacağım.
İlk seçtiğim tarif Yulaf Ezmeli Çikolatalı Kurabiye oldu, bu tarifi hazırlarken piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz yulaf ezmesi ve damla çikolata kullanıyoruz. Yulaf, bisküvilere çok güzel bir doku verir.
Kurabiyeleri pişirirken verdiğim sürelere ve derecelere dikkat edin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişirdikten sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 8 dakika pişirin ve fırından çıkarın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yulaf ezmeli ve damla çikolatalı kurabiye için malzemeler
- 1 yumurta (büyük boy) 1,5 su bardağı un 1 su bardağı yulaf ezmesi (yulaf ezmesi) ½ su bardağı toz şeker 100 gr tereyağı (mikrodalgada 30 saniye yumuşatın) 1 küçük tutam tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu ½ su bardağı damla çikolata
Yulaf ezmeli çikolatalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Un, tuz, kabartma tozu ve yulaf ezmesini bir kapta iyice karıştırın. Başka bir orta boy kapta tereyağı ve toz şekeri 2 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kuru malzemeleri tereyağlı karışıma ekleyin, karıştırın ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Kalan hamura damla çikolataları ekleyin ve karıştırın. Bir kaşık veya dondurma kaşığı yardımıyla bisküvileri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, 10 dakika sonra fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün ve 8 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri oda sıcaklığına getirin ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]