Ev Yapımı Taze Tarhana Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dün size taze, ev yapımı tarhananın ilk çorbasını kaynattığımı yazmıştım. Çorba, yıllar önce aldığım taze tarhana ile yaptığım çorba kadar lezzetliydi. Aslında, o tarhun daha yoğun olduğu için tadı biraz unluydu. Benimki tam Tarhana tadında.

Daha önce normal tarhana ile yaptığım tarife buradan ulaşabilirsiniz. Taze tarhana çorbası yapmak tarhana çorbası yapmaya benzer ama açtığınız tarhanayı su ile süzmeniz gerekiyor. Süzmemizin sebebi iri iri doğradığımız otlardan ayırmak içindir.

Yaş tarhana yapmak kuru tarhanaya göre daha kolaydır. Bugün 1-2 kişilik buzdolabı poşetlerine ayırıp buzluğa attım.

Taze tarhana tarifine buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kuru tarhana tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bir instagram takipçimin tavsiyesi üzerine kıymalı tarhana çorbası ikram ettim. Gerçekten doyamadık 🙂

Aşk…

Ev Yapımı Tarhana Çorbası Tarifi Malzemeler

    4 yemek kaşığı tarhana 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ 4,5 su bardağı tuzlu su

Servis için:

    100 gram kıyma, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber

Evde taze tarhana çorbası tarifi nasıl yapılır?

Tarhanayı açın ve iki bardak su ile tarif edin. Orta boy bir tencerede sıvı yağ ve domates salçasını kavurun. Süzülmüş tarhun, tuz ve 2,5 su bardağı suyu ekleyin. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Bitkisel yağı ve kıymayı küçük bir tencereye koyun. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip kavurun. Çorbayı servis tabaklarına alıp üzerine 1-2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma ekleyerek servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın