Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün size alışık olmadığınız bir tarifim var 🙂 Hepimiz bildiğimiz yeşil kabak olan sakızlı kabaktan her türlü yemeği yaparız. Çoğunlukla soframızdan zeytinyağı dolması, mokvere eksik etmiyoruz. Ben de ara sıra kendi çorbasını yapmayı sevenlerdenim ve kimse fazla yapmaz.
Bu durumda marmelatla adını andığımda bile çok şaşıran arkadaşlarım oldu ama tadınca inanmadılar hatta şaka yaptığımı zannedenler oldu 🙂 Bazılarına ne olduğunu söylemeden tattırdım öyleydi ve sadece biri ne olduğunu anladı.
Bu tarifi bir kez denediğinizde aklınızın bir köşesinde kalacak.Taze limon ve zencefil ile birleşince ortaya yeni, canlı ve farklı bir lezzet çıkıyor. Üstelik sadece 1 saat yeterli.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tarif için malzemeler zencefil, limon ve balkabağı reçeli
- 1,25 kg kabak (sakız) 750 gr toz şeker 3 limon 90 gr taze zencefil
Zencefil, limon ve kabak reçeli tarifi nasıl yapılır?
Kabağı soyun, 4 eşit parçaya bölün, bir bıçak veya kaşık kullanarak çekirdeği çıkarın, küpler halinde kesin ve orta boy bir tencereye koyun. Limon kabuğunu rendenin küçük tarafıyla rendeleyin veya rendeleme bıçağıyla çıkarın ve bir kenara koyun. Limon suyunu kaseye sıkın ve kalan limon kabuklarını temiz bir bez veya kapüşonun içine koyun. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin (sadece yarısını rendelemeniz yeterli), limon kabuğunu kapağa alıp bağlayın. Tencereyi kısık ateşte ocağa koyun. Gazlı bezi sıkılmış kabağa (limon kabuğu rendesi, zencefil, limon ve zencefil ile) ekleyin ve kabakları sararıp yumuşayana kadar pişirin. Kavrulan kabaklara şekeri ilave edip kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Beyaz köpüğü sürekli bir kaşıkla temizleyin. Bir süre kaynattıktan sonra çok kısık ateşte kaynama noktasına getirin. Ara sıra karıştır. 25 dakika pişirin. (Bütün bu işlemlere başlamadan önce derin dondurucuya küçük bir tabak koyun. Reçelinizin bu tabakla kıvam alıp almadığını kontrol edeceğiz.) Reçel koyulaşmaya başlayınca bir kısmını kaşık yardımıyla soğutulmuş tabağa dökün. Plakayı yatay olarak eğin ve sıkışmanın akışkanlığını kontrol edin. Eğer reçeliniz hızlı akmıyor ve koyu bir kıvamda yavaş hareket ediyorsa tamamdır. Bu aşamadan sonra zencefil topu ve limon kabuğu tencereden çıkarılır. Blenderdan geçirdiğiniz kabakları önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]