Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta bir gün geç tanıştık seninle. Benim için bol seyahatli ve partili bir hafta oldu. Üzerimdeki yorgunluğu ancak üzerimden atabildim. Şimdi sana yazıyorum, bir yaş daha yaşlandım 🙂
Ne yazık ki bu yıl yaptığım iş nedeniyle şehirden kaçma şansım olmadı. Belki de baharda şanslı olacağız …
Zor günlerden sonra insan miskinleşince, böyle ufacık bir molla olunca ev daralıyor. Bu sabah öyle bir ruh halinde uyandım ki…
Sonra sessizce mutfağa girdim ve beni neyin neşelendireceğini merak etmeye başladım. Sonunda bana göz kırpan ve güzel kokusunu içime çeken rendelenmiş ayva reçeli kavanozunu açtım. Mağazayı denediğimde bugünün tarifi gözümün önünde belirdi 🙂
Elimde rendelenmiş ayva reçeli olduğu için ben kurabiyeler için kullandım ama siz dilerseniz farklı reçeller veya reçeller de kullanabilirsiniz.
Bisküvi hamuru ince ama pişince ağzınızda bir tat bırakıyor. Pişerken bir yarısına deneme amaçlı ayva reçeli koydum ama çıkınca görüntüsünü beğenmedim o yüzden diğer yarısına reçeli sonradan ekledim. Bence daha zarif duruyor. Elbette isterseniz ilk yöntemi kullanabilirsiniz.
Son olarak yaklaşık 29-30 adet kurabiye çıkıyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ayva Reçeli Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 1 orta boy yumurta 125 gr tereyağı ½ su bardağı pudra şekeri (58 gr) 2 su bardağı un (200 gr) 1 su bardağı buğday nişastası (108 gr) 1 çay kaşığı kabartma tozu (5 gr) 1 paket vanilin veya 2-3 damla vanilya aroması ½ çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı Bisküvileri kaplamak için kızarmış haşhaş tohumu
yukarı:
Ayva Reçeli Haşhaşlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın. Nişasta, un, pudra şekeri, vanilya, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Toplanan hamurların içini boşaltıp yarım saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz. Hamuru 2-3 parçaya bölün ve elinizle açın. Bu rulolardan 3-4 cm uzunluğunda parçalar koparıp yuvarlayın. Ceviz büyüklüğündeki parçaları tepsiye döktüğünüz haşhaşa bulayın ve üzerlerinin haşhaşla kaplandığından emin olun. Kurabiyeleri fırın tepsisinin ortasına işaret parmağınızla 2-3 cm arayla bastırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve üzerine ayva reçelini bir çay kaşığı yardımıyla yayın ve soğuyunca servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]