Dün maya yemimizi artırdık. Bugün baktığımda üzerinde az kabuk vardı ama resimdeki gibi volkan gibi püskürmeler vardı. Bazı yerler şişti ama patlamadı. Güzelce temizlenmiş kokuyordu ve belirgin bir hafif ekşi maya kokusu yerleşmeye başladı.
Bu gece büyük gece. Yarın ona baktığımda gerçek seksi sevimliliği dört gözle bekliyorum. Cenk mayası bu noktada yüksekti. Şimdiye kadar aynı semptomlarla başvurdum. Yarın aynı etkiler olursa Pazartesi akşamı mayamız hazır.
Dünkü tarifi değiştirmeyip aynı miktarda un ve su karışımı ile devam ediyoruz. Bu yazı dizisinde, evde maya yapmaya başladıysanız veya tavsiyeleriniz varsa benimle ve diğer okuyucularla paylaşabilirsiniz.
tüm aşamalar
– İlk gün ve kurulum
– Ekşi maya 2. gün
3. gün ekşi maya
4. gün ekşi maya
5. gün ekşi maya
– 6. gün ekşi maya
– Ekşi maya, yedinci gün
Ekşi Hamur Tarifi – Altıncı Gün
Tarif cafefernando.com’dan uyarlanmıştır.
İçerik Tablosu
Ev Yapımı Ekşi Hamur – Altıncı Gün Tarifi Malzemeler
- 150 gr (3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı) tam buğday ekmeği ve un (%50-%50) karışımı 125 gr (yaklaşık 1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı) oda sıcaklığında içme suyu
Evde ekşi maya nasıl yapılır – altıncı gün tarifi?
Ekşi hamurun %80’ini kuru malzemelerle birlikte atın. Un ve suyu ekleyip tahta kaşıkla un parçaları gidene kadar karıştırın. Kasenin çevresine yapışan hamuru sıyırın, üstünü bir peçete ile örtün ve mutfağınızın sıcak, güneşli bir köşesinde mayalanmaya bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]