Akdeniz usulü makarna – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Geçtiğimiz haftalarda birçok etkinliğe katıldığımı söylemiştim ve bu etkinlikler arasında Gülten Kara ile birlikte Chef’s İstanbul’da birlikte olduğumuz perinin düzenlediği “Yemek ve Tabak” etkinliği de vardı. Etkinliğin en büyük sürprizlerinden biri de Ayesha Totoer’in orada bize katılmasıydı.

Fesleğen çorbası, tahin soslu bonfile, patlıcan, balzamik biftek ve beyaz çikolatalı cheesecake’ten oluşan harika yemekler hazırlayan Gülten Hanım ve Ayşe Hanım ile ilginç bir sohbet gerçekleştirdik ve ipuçları paylaştık. Yemekten sonra Peri ile bulaşıklarımızı yıkayıp deneme şansımız oldu. Elde yıkamada çok iyi sonuç veren bir deterjan.

Evde bize verilen Fairy bulaşık makinesi kapsülünü denediğimde sonuçtan çok memnun kaldım 🙂 Sizde denemenizi tavsiye ederim. Resimlere açıklama kısmından ulaşabilirsiniz.

Akdeniz usulü makarna, bir gün önce haşladığım artık makarnadan hazırlandı. Bu makarnayı daha lezzetli yapmak istiyorsanız biraz yoğurt veya mayonez ekleyebilirsiniz. Şunu söyleyeyim karpuzla bu sıcakta çok yakışıyor. Aşk…

Akdeniz makarna tarifi için malzemeler

Yarım kutu makarna
2 orta boy domates
2 demet maydanoz
Yarım limon suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
10-12 adet siyah zeytin
100 gram beyaz peynir
4-5 marul yaprağı
tuz
1 çay kaşığı kuru fesleğen (veya 1 tutam taze fesleğen)

Akdeniz makarna tarifi nasıl yapılır?

1- Makarnayı 8-10 dakika haşlayıp süzün.
2- Domatesleri yıkayıp güzelce doğrayın, marul ve maydanozu ince ince doğrayın.
3- Peyniri küçük küpler halinde kesin, ardından zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın.
4- Tüm malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
5- Ilık veya soğuk olarak servis edin.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157624176120309″]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın