medyauzmani.com

Kasap köftesi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Aktivitelerle dolu bir haftanın ardından hani biraz Karasu’ya kaçmıştık. Tatil gelip çattığında, katıldığım üç güzel etkinlik hakkında ne bir yazı yazabildim ne de bir fotoğraf ekleyebildim.

İlk bahsedeceğim etkinlik İDO’nun konuğu olarak katıldığımız Haliç Tersanesi ve Kız Kulesi turu oldu. Yaklaşık 40 FF kişisinin ve blogun katıldığı bu gezi ilk önce deniz taksisini öğrenmemizi sağladı. Deniz taksi ile Beşiktaş iskelesinden alınıp Haliç’teki tersaneye doğru yola çıktık. Tersane gezimiz sırasında Nihal Gündüz’ün “Haliç Tersanesi Sakinleri” adlı fotoğraf sergisini ziyaret etme fırsatı bulduk. Bu harika sergiyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Tersane Sosyal Tesisi’nde lezzetli bir öğle yemeği yedikten sonra küçük bir boğaz turu yapıp Kız Kulesi’ne çıktık ve kahvelerimizi yudumladık. Kulenin iç duvarlarına dokunmak bile insana yüzlerce yıllık bir yolculuktaymış hissi veriyor.

Başak burcundan ayrılırken İDO gezinin hatırası olarak bize bir pusula verdi 🙂 İDO yetkililerinin yakın ilgisi ve sorduğumuz her soruya detaylı ve dürüst cevaplar vermesi bizi çok memnun etti.

Deniz taksisinin konforu bağımlılık yapar 🙂 Geziye ait fotoğrafları yazının alt kısmında bulabilirsiniz. Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler 🙂

Biliyorum, uzun zaman önce gezimden bahsetmiştim size 🙂 Şimdi sıra Kasap Köfte tarifine geldi. Kasap köftesi annemin hünerli ellerinden çıktı. Rostoyu yakan karım bizim için yaptı. Köftenin yanındaki salata daha önce paylaştığım kaşık salata. Canım arkadaşım şehriyeli pilav yaptı. Eh, yaptım dersem, tatile çıktım ve bol bol fotoğraf çektim 🙂

Son notum ise köfteleri ızgara yapacaksanız maydanoz ve galeta ununu eklemeyin. Aşk…

Kasap Köfte Tarifi Malzemeler

    750 gr köftelik kıyma 3 adet orta boy soğan Karabiber Tuz Kimyon 2 diş sarımsak
    (Izgarada değil de tavada yapacaksanız maydanoz ve 3 parça bayat ekmek ekleyebilirsiniz)

Kasap köfte tarifi nasıl yapılır?

Kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu sıkın. Kıymaya rendelenmiş soğanı, baharatları ve (veya tavada pişirmeyi düşünüyorsanız galeta ununu ve kıyılmış maydanozu) ekleyip iyice yoğurun. Cevizden iri parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve avucunuzun içinde hafifçe bastırarak şekil verin. Mangalda yan ve arkalı önlü pişirerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın