Bir pazar sabahı Galata’ya giderken İstanbul’a kar yağışı düştüğünde çok üşüdüm. Çok yorgunum, sanırım üşüttüm. Bu yüzden iki gün antrenmana gidemiyorum.
Artık neredeyse tüm zamanını (uyumak dışında) mutfakta geçiren biri olarak. Evde daha pratik tarifler yaparak hem daha az yoruluyorum hem de sağlıklı şeyler yiyebiliyorum.
Dün akşam fırında sebzeli tavuk yedik, safranlı safranlı ve mozzarellalı patlıcanlı güveçleri afiyetle yedik.
Mozzarella peynirli patlıcan yemekleri
Bu tarifi denerken dilerseniz patlıcanı pişirmeden önce iki tarafını da kızartabilirsiniz.
Kızartması ağır diyorsanız ve pişmiş patlıcanı seviyorsanız ikiye böldüğünüz patlıcanı önce peynirsiz pişirip ardından peyniri ilave edebilirsiniz.
Aşk…
Mozzarella peynirli patlıcan yemekleri
İçerik Tablosu
Mozzarella peynirli patlıcan yemeği için malzemeler
- 1 adet patlıcan, 1 top mozzarella peyniri, 6 adet çeri domates, zeytinyağı, tuz, isteğinize göre farklı baharatlar.
Mozzarella peynirli patlıcan yemeği nasıl yapılır?
Patlıcanı yıkayın ve uzunlamasına ikiye bölün. Patlıcanın soyulmuş kısmı çıkarılarak hafifçe yumuşatılır. Fırın tepsisine dizilen patlıcan dilimlerinin kesilen yerleri önce tuz, sonra mozzarita ile ovulur. Her patlıcan diliminin üzerine 3 adet çeri domates yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. İsteğe bağlı olarak mozzarella suyu ve zeytinyağını fırın tepsisine dökün. 160 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]