Kestane poleni – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Daha önce de belirttiğim gibi yemek sevgim artık boyumu aşmış ve öğrenme isteğim beni bir adım öteye taşımıştı. 15 gündür İstanbul’un en muhteşem restoranlarından birinin mutfağında staj yapıyorum. Türk halk mutfağının geçmişinde ilginç bir yolculuğa çıktım ve bu yolculukta bana eşlik eden harika öğretmenlerim var. Bu insanlardan başka bir yazıda uzun uzun bahsedeceğim ama öncelikle sizi Kivahan’la tanıştırmak istiyorum.

Anadolu’nun “gizli” lezzetleri Galata Kiva Han’da…

Galata Kiva Han’da Anadolu mutfağının unutulan ve bilinmeyen lezzetleri sofralarınıza geliyor. Bazıları çok eskilere dayanan bu sofistike lezzetlere kumda pişen Türk kahveleri, aromalı çaylar ve geleneksel içecekler eşlik ediyor.

Galata Meydanı’nda Anadolu mutfağının otantik yemeklerini tadabileceğiniz tarih kokan bir mekan Galata Kiva Han. Kiva Han, tasarımından yemeğine, kahvesinden içeceğine her şeyiyle Anadolu kimliğini ön plana çıkarıyor. İstanbul’da modern yaşamı unutturan geleneksel lezzetler sunan Galata Kiva Han Mutfağı, bilinmeyen, unutulmuş ya da farklı yörelerde pişirilen Anadolu yemekleri çerçevesinde oluşturulmuş konsept bir mutfak. 2 bin 500 yıllık Türk şehri Kiva’dan Selçuklu Kabadabad sarayına ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze uzanan tasarımında bu konsepte göndermeler var.

Annelerin yaptığı, çocukların unuttuğu yemekler
Galata Kiva Han’ın mutfağı gücünü Anadolu’dan alıyor: Mevsimlere göre değişen yöresel yemeklerin malzemeleri yerel pazarlardan temin ediliyor. Kiva Han’da her zaman salata, tatlı ve yemek bulabilirsiniz. Ama özellikle ana yemekler her gün değişiyor. Etsiz salatalar, çorbalar veya sebzeler her gün bir veya birkaç kez eklenir.

kestane poleni

Kestane poleni tarifi malzemeleri

500 gram kestane
250 gram kuzu kıyma
250 gram pırasa
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı zerdeçal
yerdeki su

Kestane poleni tarifi nasıl yapılır?

500 gr Kestaneleri çizip önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kestaneleri kırmadan bütün olarak soyun. Pırasaları soyun ve yıkayın. Tencereye sıvı yağı alıp etleri koyun, etler suyunu salmaya başlayınca pırasaları ekleyin. Tuz ekleyin ve arpacık soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin ve unu ekleyin. 1-2 defa karıştırdıktan sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca zerdeçal ve kestaneleri ekleyin. Et tamamen pişene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın