Sütlü Kadayıf – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Evde geçirdiğim süre azaldıkça daha kolay ve pratik tarifler hazırlamaya çalışıyorum. Bir gün önce yaptığım yemeği küçük dokunuşlarla değiştirerek daha çekici hale getiriyor, böylece biraz zaman kazanıyorum…

Kadayıf muhallebisi için geri dönüşüm tariflerimden biri. Birkaç gün önceden yapılıp geri kalanı güzelce sarılıp buzdolabında kaderine bırakıldı. Soğukta yenmez, şimdi kaldırırsanız unuturuz. Bu sayede hiç yemek istemediğim tatlı, ufacık bir dokunuşla farklı bir lezzet kazandı. Pudingi puding gibi de kullanabilir veya dilerseniz dilimlenmiş meyvelerle daha çok renklendirebilirsiniz.

Aşk…

sütlü kadayıf

Tatlı için:

Kadayıf pudingi tarifi malzemeleri

    8 su bardağı süt 5 çay bardağı toz şeker 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 8 yemek kaşığı kakao 5 yemek kaşığı buğday nişastası 1-2 yemek kaşığı tereyağı

Sütlü kadayıf nasıl yapılır?

Sütü tencereye alıp şeker, yumurta, un, kakao ve nişastayı ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce çırpıp ocağa koyun orta ateşte koyulaşıp üzerlerinde delikler oluşana kadar pişirin. Pişen karışımı ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene kadar çırpın ve soğumaya bırakın.

Kadayıf için:

    500 gram kadıf yağı, 125 gram

Bir içki için:

    5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su, yarım limonun suyu

Şerbetin Yapılışı:

Şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın.

Şeker yapımı:

Borçlarımda yeni Cadiff’i yayınlıyorum. Tereyağını küçük bir kapta eritin ve soğumasını bekleyin. Isınan yağın tamamını kaifin üzerine dökün ve kaifin her yerine yayın. Hazırlanan kadayıfı önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar taneleri gibi oluncaya kadar kızartın. Fırından çıkan sıcak ve kızaran kadifin üzerine ılık şerbet dökülür. Kadayıf şerbetini alın ve soğuyunca üzerine önceden hazırladığınız muhallebiyi dökün ve servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın