Güneşli güzel bir İstanbul sabahından herkese merhaba… Resmen diyete başladım.
Birkaç ay önce azar azar yazmaya başladığım Diyet Sırları blogumda dün itibariyle sanki olacakları biliyormuş gibi bir diyet günlüğü tutmaya başladım.
Ne olacak, her zaman hazır olacak mıyım? Kısmen beni diyete zorladığın için, kısmen de beni desteklediğin için. Ama bana destek olacak ve destek olacak arkadaşlarımla çok daha kolay bir süreç olacağını düşünüyorum.
Bu diyeti sadece kilo vermek için değil, yeme bozukluğumu (ki bu benim gelişigüzel yeme alışkanlığımdır) değiştirmek ve daha sağlıklı olmak için uyguladığımı da belirtmek isterim.
Anlık diyet gelişimimi ff veya twitter’dan takip edebilirsiniz. Aynı zamanda sitenin sağ alt kısmında Twitter başlığı altında son paylaşımlarım anında görünüyor.
Sahte peynirli patlıcan ve çiğ patlıcan diyet yapanlar veya hafif bir yaz yemeği isteyenler için harika bir tarif.
Evet unutmadan onun bir adı daha var kaynana 🙂
patlıcanı dilimlemek
İçerik Tablosu
Patlıcan Tarifi Malzemeler (Yalancı İmam Baygın)
2 adet orta boy patlıcan (patlıcanlar bahçede olabilir)
3 orta boy domates
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 orta boy soğan
zeytin yağı
Çedar peyniri (her dilim için ince bir dilim).
Kekik, nane, acı biber
tuz
Patlıcan kesme tarifi nasıl yapılır?
Patlıcan saplarını biraz kısaltıp güzelce yıkayıp kurulayın. 1 cm aralıklarla uzunlamasına kesin ve hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Domates, soğan ve kaşar peynirini ince dilimler halinde kesin. Hazırladığınız malzemeleri uzunlamasına dilimlediğiniz patlıcanların arasına paylaştırın.
Sarımsakları ince ince kıyıp zeytinyağı, tuz, kekik ve istediğiniz baharatları bir kapta karıştırın. Bu işlem bittiğinde sosu yemeğinizin üzerine gezdirin. Patlıcanın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Pişirin (patlıcan yumuşayana kadar).
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]