Hafta sonundan beri tariflere giremedim ve elimde bir çok tarif vardı ama vakit yoktu. Bugünlerde işler çok yoğun, şimdilik bu atıştırmalıktan yararlanın. Çok güzel resimler ve tarifler geliyor bu arada, mücvere delisi oldum 🙂
Son olarak size bir mutfak sırrı vereyim. Pişirmeden önce ne kadar uzun süre beklerseniz, o kadar fazla su yumuşar ve o kadar fazla un eklemeniz gerekir. Kabağın suyunu olabildiğince sıkmaya çalışın, eğer eklediğiniz un nedeniyle koyulaşıyorsa sorun değil. 5-10 dakika bekletin ve tam kıvamına ulaşacaktır.
Pirzolaların çok yağlı olmasını istemiyorsanız, kızartırken kağıt havlu serili bir tabağa alın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak tarifi malzemeleri
- 4 orta boy kabak 3 yumurta 3 kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı) 4-5 sap yeşil soğan 1 küçük demet dereotu 1 tutam taze nane Tuz Yağ Kızartmak için Karabiber
Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabağı yıkayıp soyun, ardından rendeleyin. Rendelenmiş kabakları elinizle sıkarak suyunu süzün. Yeşil soğanı, dereotunu ve naneyi ince ince doğrayın ve kabaklarla karıştırın. Yumurtaları ve unu ekleyip hamur yapın. Yağı bir tavada kızdırın, hazırladığınız karışımı kızgın yağa bir yemek kaşığı ile dökün ve her iki tarafını da kızartın. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]