Patates püresi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Patates püresini nasıl yaparsınız? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 30 dakika, Mezeler, Haşlanmış Patates, Patates, Patates Püresi Nasıl Yapılır, Püre Tarifi, Patates Püresi, Patates Sütü Püresi, Pratik Tarifler

7 4.57 5 1

Patates püresi lezzetlidir ve hemen hemen her yemeğin yanında kullanılabilir. Kızartmalar ve sosislerle mükemmel uyum sağlar. Tas kebabı bence olmazsa olmazlardan biridir.

Benim için daha pratik olduğu için önce patateslerin kabuklarını soyup sonra haşlayıp suyunu süzdükten sonra tencerede püre haline getirebilirsiniz ama kabuğuyla haşlayınca daha lezzetli oluyor.

Farklı püre tariflerini merak edenler için de birkaç tarif listeliyorum.

ıspanaklı patates
Izgara sebzeli patates püresi

Aşk…

Patates Püresi Tarifi Malzemeler

    4 adet iri boy haşlanmış patates (yaklaşık 1 kg) 1,5 su bardağı süt (kıvama göre artırılıp azaltılabilir) 2-3 yemek kaşığı tereyağı tuz ve istenirse karabiber bir tutam muskat (hindistan cevizi)

Patates püresi tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soymadan tencereye alın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Patatesleri yumuşayana kadar kaynatın. Patatesler yumuşayınca suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Tereyağı ve sütü ekleyip çatal veya patates ezici ile ezin. Damak zevkinize göre patatesler sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın