Yaz denilince akla ilk gelen domates soslu kızarmış biberdir. Dolmalık biber ve olgun domateslerin lezzetli kombinasyonu beni duyularıma getiriyor.
Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği yani kızartma bitene kadar her şey sofraya gelir ve suya batırılmış ekmekle yenir.
Acı biberi sevenleri ve yiyebilenleri kıskandığım doğrudur 🙂 Ama ben genelde yeşil biber kullanmayı tercih ederim, bulursam köy biberi kullanmayı tercih ederim bu tür tariflerde.
Köy biberi ve domatesi tabi ki Altnoluk Köy Pazarı’ndan, şeker mi şeker mi tarifi Sevgili Malak Teyze’den.
Biberleri sotelemenin pişirme sırrı, daha keskin olmasını istiyorsanız sosun içine 1 yemek kaşığı sirke eklemektir. Patates biberi yaz sofralarınızdan eksik etmeyin diyerek işin içinden çıkmak için izninizi rica ediyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
Domates soslu ızgara biber için malzemeler
- Kızartmak ve tuzlamak için 500 gr tatlı biber köy yağı
Domates sosu için:
- 4 büyük olgun domates 3 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sirke tuz
Domates soslu biber kızartması tarifi nasıl yapılır?
Biberleri yıkayıp kurulayın. Biberlerin ortasına bıçakla bir delik açın. Yağını çekmesi için peçete serili bir tabakta biberleri bol sıvı yağda kavurun ve üzerine biraz tuz serpin. Domatesleri ve sarımsakları soyup doğrayın. Tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya kızartmadan kalan sıvı yağı alın. Sarımsağı 1-2 kez soteleyin, domatesleri ve sirkeyi ekleyin ve domatesler yumuşayıp koyulaşana kadar pişirin. Süzülen yağ ile biberleri servis tabağına alıp üzerine sosu döküp biraz dinlendirip servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]