Kuzu şiş – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bahar geldi içimdeki piknik canavarı yeniden uyandı, deliler gibi piknik yapmak istiyorum ama İstanbul’da hava hala soğuk… Havalar ısınsa, akşam patates kızartması olsa, mangal olsa. ağaçların gölgesinde, Güle güle eğlenirken et kapılırsa… Az kaldı o günlere…

Benim gibi ızgarası olmayan ama şişten vazgeçemeyenlerin rahatlıkla uygulayabileceği bu tarif tavada veya varsa ızgarada aktif fritözde pişirilebilir.

Yanında bol garnitür (domates, soğan, sebze), varsa pide, pilav veya bulgur pilavı ile servis etmenizi öneririm. Aşağıdaki tarifte pide hamurunu elde ve ekmek makinesinde nasıl mayalandırılacağını anlatacağım. Aşk…

Kuzu şiş

Kuzu pirzola tarifi için malzemeler

    500 gr kuşbaşı koyun eti 2 yemek kaşığı biber salçası 2 diş sarımsak 8 küçük kırmızı acı biber 1 yemek kaşığı sirke 1 orta boy soğan 1 çay kaşığı bitkisel yağ

Kuzu şiş tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı soyun, ince ince doğrayın ve geniş bir kaba alın. Biber salçası, sirke ve yağı karıştırın. Eti sosun içine atın ve buzdolabında 4-5 saat marine edin. Sosu etten süzün ve şişlerin üzerine koyun. Tarifi ActiFry’da yapmayı seven arkadaşlar, eti şişeye koymadan yarım kaşık ActiFry bitkisel yağ ile 20 dakikada yumuşacık et alabilirler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın