Marmelat nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Yeni yılın ilk tarifi, kış temasını mükemmel bir şekilde yansıtan nefis bir marmelat tarifim var. Eskiden bu tarifi daha çok yediğimiz portakalların kabuklarından yapardık. Şimdi bütün portakallardan reçel yapıyorum. Genelde yediğimiz portakalların artık kabuklarını kurutur ve tatlandırıcı şeker veya tuz yapmak için kullanırım.

Marmelat dilimleri veya kabugu ile yapilan marmelat tariflerime linklere tiklayarak ulasabilirsiniz.

Mandalina reçeli, kumkum reçeli gibi farklı narenciye tarifleri denemek isteyenler için linkler burada.

Aşk…

Marmelat nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    4 adet portakal (1 kg) 1 kg toz şeker Limon suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı

Marmelat nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

1. Portakalları yıkayın ve düdüklü tencereye bütün olarak koyun. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayın. (Düdük çaldıktan 10 dakika sonra)
2. Haşlanmış portakal suyunu süzün, su ekleyin ve bir saat bekletin. Portakal suyunu 1-2 saatte bir 4-5 kez değiştirin.
3. Portakalları 2-3 cm kalınlığında doğrayıp küp şeklinde doğrayın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve ara sıra orta ateşte kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin, ocağın altını kısın ve reçeli ortalama bir saat kaynatın.
4. Koyulaşan reçele limon suyunu ekleyip tekrar kaynatın ve ocaktan alın.
5. Reçeli sıcak olarak kavanoza koyun ve oda sıcaklığında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın