Yeşil Mercimek Bulgur Pilavı tarifi için,
Yeşil mercimekleri yıkayıp pilav yaptığımız tencereye koyuyoruz.
3 parmak derinliğe kadar su döküp kaynamaya bırakıyoruz.
Mercimekler yumuşayıp suyu çekilince yıkanmış bulgurumuzu içine atıp tuz ve üç bardak su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve bulduğumuz patlayıp suyu alınırken altını kapatıyoruz.
Yaklaşık 10 dk. kadar dururuz
Küçük bir tavaya 3 yemek kaşığı tereyağını koyup yakmadan eritip dinlendirdiğimiz pilavımızın üzerine dökün.
İyice karıştırdıktan sonra pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]