Yoğurmadan ve yorulmadan hazırlayabileceğiniz enfes bir tarifim var. Un, su, tuz ve zeytinyağıyla tadına doyulmaz bir börek hazırlıyoruz.
Havasıyla, suyuyla ve etrafta yeşeren yemyeşil otlarıyla baharın yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde Muğla’nın meşhur #çaykama sını hazırlamaya ne dersiniz. Sizlerde ıspanak, taze soğan, dereotu gibi farklı yeşillikleri karıştırarak bu tarifi evinizde hazırlayabilirsiniz.
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Çaykama Börek Tarifi İçin Malzemeler
-
4 su bardağı un
3-3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
300 gr karışık ege otları (arapsaçı, kazayağı, gelincik otu, körmen)
150-200 g kaşar loru
zeytinyağı
fırın kabını yağlamak için tereyağı
Çaykama Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Otları güzelce yıkayın, süzülmeye bırakın ve doğrayın.
Un, su ve tuzu iyice çırpın.
Fırın kabını tereyağıyla yağlayın. Hamur karışımının yarısını kaba dökün ve yayın. Biraz zeytinyağı gezdirin.
Doğradığınız otları hamurun üstüne serpiştirin. Kaşar lorunu da aynı şekilde serpiştirin ve kalan hamuru üzerine dökün.
Biraz daha zeytinyağı gezidirin ve 180 derece önceden ısıttığınız fırında 55-60 dakika kadar pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]