Lokanta Usulü Tavuk Haşlama – Tarifler.net.tr – Pratik Yemek Tarifleri

Şöyle içimizi ısıtırken bizi doyuracak, lezzetli bir tavuk haşlamanın tam zamanı!

Terbiyeli yemekler hazırlarken, insanlar terbiyenin tutmamasından endişe ederler. Bu tarifte yoğurt ya da yumurta olmadığı için kıvamı mükemmel oluyor ve asla kesilme olmuyor. Bu tarifi denerken, özellikle terbiyeyi yemeğin suyuyla karıştırıp ılıştırmak püf noktası, bu sayede terbiyede topaklanma olmayacak.

Sevmeyenlere bile sevdirecek gizli malzememiz ise, çok derinden harika bir aroma veren soğan ve maydanoz. Maydanozları doğramadan attığımız için servis ederken kenara ayırabilirsiniz.

Sevgiler…

Lokanta Usulü Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

    5 adet tavuk but

    2 adet orta boy havuç

    2 Adet orta boy patates

    1 adet kuru soğan

    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

    1- 2tutam maydanoz

    Tuz

Terbiyesi için:

    1 tepeleme yemek kaşığı un

    Yarım limonun suyu

    1 çay bardağı soğuk su

Lokanta Usulü Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Havuç ve patatesi soyup yıkayın ve iri iri doğrayın. Soğanı soyup bütün halde bırakın, ayırmadan ortasına artı şeklinde bir kesik atın.

Tavukları zeytinyağında çok rengi değişmeyecek şekilde kızartın ve kenara alın. 

Havuçları tencereye alıp kavurun. Tavukları, soğanı birlikte tencereye ekleyin. Tavukların üstünü 2 parmak geçecek kadar su koyun. 

15 dakika kadar pişirin. Soğanı yemeğin içinden alın.

Patatesleri ekleyin. Terbiyesi için un, su ve limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan ekleyip ılıştırın ve tencereye ekleyin. 

Patatesler pişince yemeğini altını kapatın, maydanozları ekleyerek ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın