Arpacıklı Dana Kebap – En Sevdiğim Yemek

Arpacıklı kıyma kebabı yapmak için önce arpacık soğanı ve sarımsağı yıkarız.

Kıymayı bir kaseye alıp ince tarafına 2 adet arpacık soğanı koyuyoruz.

1 yemek kaşığı galeta unu ve baharatları ekleyip elimizle iyice yoğurup küçük köfteler yapıyoruz.

Köfteleri, arpacık soğanları ve sarımsağı ısıya dayanıklı bir kaba koyun.

1 adet domatesi dilimler halinde kesip etin yanına yeşil biberli bir kaseye koyuyoruz.

1 su bardağı suyu bir kaseye koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı nar suyu ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın, köftelerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 220 C fırında köfteler kızarana kadar pişirin. . ve altın kahverengi.

sıcak servis yapıyoruz

Kıyma kebabı ve arpacık hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın