10 dakika. Hazırlanma zamanı
Badem sütü E vitamini ve kalsiyum açısından zengindir ve süt alerjisi olanlar veya vejetaryenler için lezzetli ve sağlıklı bir alternatiftir. Yorgun olanlar, hamileler ve büyüme çağındaki çocuklar badem sütünden yararlanabilir. Peki, evde badem sütü nasıl yapılır diye soruyorsanız, diyelim ki sadece su, badem ve blendera ihtiyacınız var, kolayca hazırlayabileceğiniz badem sütünü yapmaya başlayalım.
İçerik Tablosu
Dersler
- 1 su bardağı çiğ badem
- 3 su bardağı su
- Tarçın, vanilya, pekmez, bal (isteğe bağlı)
Badem sütü nasıl yapılır?
1. Cam bir kavanoza koyduğunuz bademlere iki bardak su ekleyin ve bir gece bekletin.
2. Bir gece beklettiğiniz bademleri suya koyun ve ertesi sabah içinde beklettiğiniz su ile birlikte blenderdan geçirin.
3. Blenderdan geçirdiğiniz badem hamurunu temiz bir mutfak tülbentiyle süzün ve tülbent üzerine bastırarak hamurda kalan sütü iyice süzün.
4. Badem hamurunu tekrar blendera ekleyin ve bir bardak daha su ekleyin ve tekrar blenderdan geçirin.
5. Blenderdan geçirdiğiniz posalı sütü daha önce süzdüğünüz badem sütüne ekleyin.
6. Tercihinize göre sade yiyebilir veya tarçın, pekmez, bal veya vanilya ile tatlandırabilirsiniz.
kilit nokta
Blenderdan geçirdiğiniz badem hamurunu değerlendirmek için fırında 40-50 derecede kurutup kek ve bisküvi yapımında kullanacağınız un ile karıştırabilirsiniz.
Badem sütünün hamurunu değerlendirmenin bir başka yolu da onu ezilmiş veya rendelenmiş beyaz peynirle karıştırmaktır.
Alerji sorunu olan kişiler badem sütü tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.
Badem sütü nasıl yapılır? resimlerle yapılmış
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]