Pirinç – En Sevdiğim Yemek

Karnıyarık Tarifi için öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp fırına verelim.

Onlar pişerken kıymamızı tencereye alıp 1/2 su bardağı suda pişirelim.

Kıymanın rengi dönünce bir yemek kaşığı salçayı koyup karıştıralım. O halde baharatlarımızı ve tuzumuzu atalım.

Diğer yandan soğanı, maydanozu, yeşil biberi ve kırmızı biberi çok az doğrayalım.

Kıymamızı da ekleyip karıştıralım. 1/2 çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.

Piştikten sonra kızarmış patlıcanlarımızın ortasını açıp malzemelerimizi koyalım.

Bütün patlıcanların içine koyduktan sonra doğru yere koyuyorum.

Ardından bir yemek kaşığı salçayı biraz su ile karıştırıp tekrar dökelim.

Üzerine çiğ biberleri koyup son olarak fırına verelim ve biberler pişene kadar pişirelim.

Diyet Etobur hazır.

Afiyet olsun…

Instagram sayfama davetlisiniz. Profildeki instagram linkine tıklayabilir veya instagram arama butonuna tugba_dereli_degisik_çiler yazıp profilimi bulabilirsiniz 🌷🌹☺.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın