Hayran Patlıcan Tarifleri – Favori Tariflerim

Patlıcanların başlarını kesip yıkadıktan sonra ortadan ikiye keselim ve patlıcanların her iki tarafına da bıçak koyup yelpaze şeklini vermeyecek şekilde keselim.

Her şeyi tuzlu suda 20-25 dakika bekletelim ki acılık geçsin.

Kıymayı bir kaseye alıp üzerine soğan ve sarımsağı koyup baharatları ve tuzu ekleyip güzelce ovalayalım.

Patlıcanların suyunu sıkıp kurulayalım ve pişen etleri ortasına yerleştirip fırın tepsisine koyalım.

Pencereler bitene kadar aynı şeyi yapalım.

Bir kapta sıvı yağ ve su ile salçayı açıp fırın kabına dökelim.

180 derece ısıtılmış fırında ters çevirerek pişiriyoruz.

Yanında pilav ve salata yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın