Malzemeleri keserek pilavı yapmaya başlayalım.
Domates ve biberleri yıkayalım, soğan ve sarımsakları soyduktan sonra yıkayalım.
Ardından soğanı yiyebileceğimiz küçük parçalar halinde doğrayalım.
Tencereyi ocağa alıp sıvı yağı ekleyelim, ocağın altını kısarak yemeklik doğranmış soğanı tencereye atıp karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim ama arada karıştırmayı unutmayın.
Diğer yandan biberlerin çekirdeklerini çıkaralım.
Biber serpin ve ardından sarımsakları küçük parçalar halinde serpin.
Soğanlar kavrulunca tencereye doğranmış biber ve sarımsağı atıp karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Bu arada, pişerken domatesleri saklayın ve hızlıca küpler halinde kesin.
Tenceredeki tüm malzemeler yumuşayınca domates salçasını ekleyin.
Eze Eze salçasının kokusu çıkana kadar kavuralım.
Ardından doğranmış domatesleri ekleyip iyice karıştırın.
Sıvı biraz emilene kadar domatesleri kısık ateşte soğumaya bırakın.
Domatesler çok suyunu çekince bulguru döküp karıştıralım ama bulguru sosla iyice tanıyalım ve ardından suyu dökelim.
Not: Tavuk suyu veya su bazlı et suyu tercih edebilirsiniz, ikisi de bu pilav için uygundur ama yoksa herhangi bir çeşit bulyon kullanabilirsiniz.
Suyun ardından biraz tuz ve karabiber ekleyip pilavımızı güzelce karıştıralım.
Pirinci orta ateşte su kaynayıncaya kadar haşladıktan sonra ocağın alt kısmında çok kısık ateşte pişmeye bırakın ve tencerenin kapağını kapatın.
Pirincin tüm suyu alındığında pişip pişmediğini görelim değilse 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim.
Pirinci karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp tekrar pişirelim. Her bulgurun su emme derecesi farklı olduğundan acil durumlar için yakınınızda kaynar su bulundurun.
Pilavımız pişince tencerenin ağzını beyaz bir bez veya kağıt havlu ile kapatalım, kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]