Ekşi Makarna Sosu İçin Makarna Sosu,
Mısırın suda ıslanmasına ve çözülmesine izin verin.
Suyu bir tencereye koyalım ve kaynayınca makarnayı atalım ve sık sık karıştırarak yumuşayana kadar pişirelim.
Erişteler yumuşayınca. Mısırı alıp çorbaya ekleyelim ve karıştıralım, çorba mısırla birlikte pişmeye devam ederken çorbanın tüm malzemelerini başka bir kase ekşi çorbaya koyup iyice karışana kadar çırpalım.
Makarna suyunu yavaş yavaş sosun üzerine dökün ve hızlıca karıştırın.
Yumuşayan makarnanın içine ılık sosu dökelim ve hızlıca karıştıralım.
Çorba kaynayınca yağı küçük bir tencereye alıp iyice ısıtalım ve kuru naneyi kızgın yağın içine döküp karıştıralım.
Sıcak nane yağını çorbaya dökelim ve en son çorbayı güzelce karıştıralım.
Çorba nihayet kaynayınca tuzu ilave edip karıştırarak ocaktan alın.
Tencerenin kapağı açıkken on beş dakika üzerini örtün. Sakin olalım.
Kalan çorbayı dilediğiniz kadar sıcak servis edebilirsiniz.
Çorbayı yapmak istediğiniz her çeşit makarnayı kullanabilir, çorbanın tabanı olarak et veya tavuk kullanabilirsiniz.
Su miktarı kullanılan makarnaya göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle elinizde fazladan sıcak su bulundurmanız gerekebilir.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]