Kuzu Gerdan Tandır – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar. Bugün restoranlarda yiyebileceğimiz tandırın lezzetini evimizin sıcaklığına taşımak istiyorum.

Evet 15-20 saatte odun ateşinde yavaş yavaş pişen lezzete ulaşmak mümkün değil ama en azından evde kendi ellerimizle yaptığımız yemeklerin tadı başka yerde yok ne dersiniz? ? ? 😉

Gelelim pişmesi uzun zaman alacak ve tadı yediğiniz ile aynı olmayacak olan kızarmış yemeğimizin tarifine.

Kuzu boynunda kötü kan varsa yıkayalım, gerekirse bir saat suda bekletelim, suyunu süzüp kurulayalım.

Etimizin boynuna baharat ve tuz serpelim ve her tarafına yayalım.

Eti çevirirken serperseniz daha kolay olur.

Daha sonra soğan ve sarımsağı soyup yıkayalım ve isterseniz etin içine delikler açarak etin yanına koyalım.

Defne yapraklarını etin üzerine bırakalım.

Tepsinin üzerine yağlı kağıt ardından alüminyum folyo sererek tepsiyi güzelce kapatalım.

O halde yemeğimizi 250-270 derecede iyi ısıtılmış fırına koyalım.

1/2 saat bu şekilde pişirdikten sonra fırın ısısını 160 veya 170 dereceye düşürelim ve 3-4 saat pişirmeye devam edelim.

Zamanın sonunda suyu ve buharı ile pişen tandır yemeğimiz servise hazırdır.

Her yerine pilav veya et koyarak sofraya servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın