Herkese merhaba, patlıcan ve kıymanın muhteşem uyumu Karnıyarık. Bideyi güzel bir sosla kırarsak tadı güzel olmaz. İnşaata geçelim.
İlk olarak patlıcanı rengârenk yıkayıp ortasına bir kenar çiziyoruz. Patlıcanlar acıysa tuzlu suya koyup süzdükten sonra koymaya başlayın. Patlıcanlarım bahçeden yeni geldi ve tazeydi, o yüzden beklemedim.
Patlıcan kabukları soyulup acılaşmaya başlayınca bir tava ya da ocağa uygun bir tava alıp yağı kızdıralım. Patlıcanı çok fazla eritmeden kızartalım. Tüm patlıcanlar kızarınca yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Montaj için kestiğimiz eti tencereye alıp altını açıyoruz. Sıvı yağı ekleyip kısık ateşte iyice kavurun. Dana eti kavrulurken soğan ve biberi küçük küçük doğrayın ve kavrulmuş ete ekleyin. Birlikte kızarttıktan sonra domates ve baharatları atıp karıştırıyoruz. Salçanın kokusu gidince üzerine tuzu ve kabuğunu soyduğumuz ve damak tadına göre küçük küçük doğradığımız domatesleri dökelim. Maydanozda güzel duruyor ama evde kalmadığı için kullanmadım. Domatesler suyunu bırakana kadar pişirin. Domatesler pişince altını kapatıp ocaktan alıyoruz.
Bir kaşık yardımıyla patlıcanların içini biraz bastırıp açıyoruz. İç çamuru eşit şekilde bölüp düzenliyoruz.
Seçeneklerin üzerine domates ve biber dilimlerini yerleştirin ve süsleyin. Kesinlikle sıraya gireceğim.
Son olarak malzemelerimizin piştiği tencerede her zaman biraz yağ kalıyor içine domates koyuyoruz, bir tatlı kaşığı biber ekliyoruz 1 su bardağı su ekleyip sos yapıyoruz. Biber salçası sevmiyorsanız domates salçası da kullanabilirsiniz. Su miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Ama gerçekten güzel bir sos. Yağ koymuyorum çünkü patlıcanın yağı ve iç harcı sosun içine akıyor ve birbirini tamamlıyor. Hazırladığımız sosu tabağın tabanına yani patlıcanın çevresine döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında sistematik olarak pişirelim. Her fırında pişme süresi farklı olduğu için süre veremiyorum. Sıcak nar gibi kavrulmuş göbek servis ediyoruz. Deneyecek olanlara bol şans. Umarım dener ve beğenirsiniz. .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]