Arabaşı Çorbası Tarifi, Tavuklu Konya Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır?
Konya’da da sıkça yenen İç Anadolu Bölgesi’nin Arabaşı çorbası; Özellikle kış aylarında çok sevdiğim, soğuk algınlığına iyi gelen lezzetli bir çorbadır. Bugün kış soğuğuna merhaba derken bu aylara çok yakışacak bir tarif paylaşmak istedim.
Bir gün denemenizi tavsiye ederim. Herkes hamurla yemeye alışık değil ama inanın çok güzel olacak.
İlk olarak tavuğu 8 bardak suda tuz ekleyerek haşlayın ve hazırlayın.
Daha sonra tavuğu sudan çıkarın, tavuğu alın, küçük parçalar halinde kesin ve bir kenarda bekletin. Suyu boşa harcamayın, bekleyin.
Başka bir tencerede yağı karıştırıp unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kokusu gidince salçayı ilave edin ve salçanın çiğ kokusunun gitmesi için 2 dakika iyice karıştırın.
Daha sonra içine tavuk suyunu koyup baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Düşmemesi için ara sıra kontrol edin. Bu noktada topaklanmalar olursa mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip biraz daha pişirin. (Dilerseniz biraz daha acı biber ekleyebilirsiniz.) Limonla servis yapın.
Konya yöresinden Arabaşı çorbası hazır.
Sıcak ve isteğe göre limonlu yemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]