Evde Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi; Kıymayı, baharatları ve tuzu püskürtme kabinine alıp malzemeler iyice karışana kadar yoğuralım, üzerini örtüp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Diğer yandan patlıcanı yıkayıp iki parmak genişliğinde halkalar şeklinde kesip tuzlu suya atıp 15 dakika suda bekletelim.
Bu arada soğanları, sarımsakları ve domatesleri ayırın, domatesleri halkalar halinde kesin, biberleri birkaç parçaya kesin ve tüm soğanları bırakın, sarımsak çok büyükse birkaç büyük parçaya kesebilirsiniz.
Köfteler dinlenince patlıcanın suyunu süzüp tepsinin altını yağlayalım. Ardından tepsinin kenarından başlayarak patlıcanlı ve fıstıklı köfteler yapılacak şekilde yemeğimizi tepsiye dizelim. Boş tepsinin ortasına domates, biber, soğan ve sarımsağı yerleştirdim.
Sos için küçük bir kapta salça ve suyu çırpın ve kaşıkla yemeğin üzerine dökün.
Daha sonra tepsiyi yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile sarıp 250 derecede iyice ısıtılmış fırının altına atın.30 dakika sonra yemeğin üzerini örttüğümüz folyo ve yağlı kağıdı alıp 10 dakika pişirip çıkarın fırından çıktı.
Mümkünse hazır ev yapımı patlıcan kebabını sıcak lavaş ve ayran ile servis edin.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]