Kuru Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbalar arasında pek yaygın olmayan ancak lezzetiyle ot severlerin kalbini çalan ve Konya ilinde bulunan bu çorbanın sırrı ise şöyle;

İlk yapacağımız şey (hile) 👉 Bezin arasına bamya sürüp saçları dökülsün, kolay dökülsünler. O halde ipi çıkararak yıkayalım, süzüp bekleyelim.

(İpucu nokta) 👉Sıcak suya limon tuzu döküyoruz (tüm çeşitlerinde ve düşmemesi için) 15-20 dakika. hadi haşlayalım. Belirli bir bitkinin türüne bağlı olarak hızlı veya yavaş kaynatılabileceğini zaman zaman görelim.

Tenceremize bir kaşık tereyağı ve iki kaşık zeytinyağını koyup yemekten biraz fazla doğradığımız soğanlarımızı görünene kadar kavuralım, bir kaşık salça ilave edip domates kokusu gelene kadar karıştıralım. dışarıda.

Daha önce doğrayıp tencerede pişirdiğimiz kuşbaşı etleri ilave edelim.

Konserve domatesleri ekleyelim, konserve domatesiniz yoksa üç veya dört domates yeterli olacaktır. Ardından damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.

4-5 parmak kadar suyu koyup biraz pişirelim (suyu az ise daha sonra sıcak su ilave edebilirsiniz)

Otu ekleyelim (hile) 👉 1/2 limon suyunu döktükten sonra otu yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Her zamanki gibi, yemeğimiz 10-15 dakika içinde olmalıdır. Dinlenip servis edelim.

Bu arada, sıcak seviyorsanız, pişirme sırasında kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bezelye pişirdiyseniz, çok iyidirler. Bu sefer elimde değildi, böyle olmasını söyledim.

Kuru Bamya Çorbası hazır.

Yapanlara kolay gelsin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın