Ezmeli Ekmek – En Sevdiğim Yemek

Herkese merhaba. Bildiğimiz domatesli ekmeğin bir versiyonunu yaptım. Umarım beğenirsin. Bu şekilde servis etmesi ve yemesi kolaydır.

Domates salçalı Börek Ekmek tarifimize hamurunu yaparak başlıyoruz.

Süt ve suyu ısıtıp içine mayayı koyuyoruz.

Maya eriyince peyniri ufalayın ve ekleyin.

Kalan malzemelerle birlikte karıştırma kabımıza alıp karıştırıyoruz.

Unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamur hazır olunca üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım. içinde kaynar.

Bu arada çamurunu yapalım, soğan sevmiyorsanız sosun içine salça yapabilirsiniz.

Soğanı küçük parçalar halinde kesin.

Tencerenin altını açıp önce yağı sonra soğanı ekleyelim.

Soğanlar pembeleşince salça ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Macun eriyince kapatıyoruz.

Şimdi tüm malzemeler hazır, tepsimize sıvı yağ koyup mayalı hamurumuzu kasemize alalım.

Hamuru eşit şekilde yaydıktan sonra pizza kalıbı veya bıçak yardımıyla küçük kareler şeklinde keselim ve üzerine domates sosumuzu yayın.

Susamla süsledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Herkes kendi zamanını belirleyecek.

Pişirdikten sonra ilk ateşi çıkınca servis ediyoruz. Salçalı ekmek ezilmeye ve yenmeye hazır, can atıyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın