Alaka Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftaya çok güzel bir haberle başladık. Biraz yorgun olsam da bu güzel etkinlikleri ve yeni tarifimi bir an önce sizlerle paylaşmak istedim.

Her şeyden önce, bazen e-postalara ve yorumlara geç yanıt veriyorum ve umarım şu anda çok uğraştığım için beni affedersiniz. E-postalarınızı ve sorularınızı yanıtlamak için bekliyorum! Daha da iyisi, göndereceğiniz e-postalar yakında yapacağım dizinin içeriğini oluşturacak 🙂 Siz isteyin, ben kamera önünde yemek yaparım!

Merak ettiğiniz mutfak sırlarını, deneyip de zorlandığınız tarifleri bana [email protected] adresinden gönderebilirsiniz.

Ayrıca Facebook hayran sayfamız artık 1 milyonun üzerinde takipçiye sahip 🙂 Hayran sayfamızı henüz takip etmediyseniz, blog platformumuzda yer alan harika blog yazarlarının tariflerini kaçırıyorsunuz demektir. Bizi takip eden ve tavsiye eden tüm takipçilerimize sonsuz teşekkürler 🙂 Sizi çok seviyorum!

Bugünkü tarifimiz Dövmeli Kabak Çorbası bizlerin ve misafirlerimizin favorisi oldu. Hatta eşim bu çorbayı bir kez deneyen mutlaka bir daha pişirir dedi 🙂 Tarhun’u daha önce balık ve tavukla denemiş olan ben, böyle çorbalara yakışmasına büsbütün şaşırdım. Çoğunlukla taze bir bitki olarak kullandığım bu baharat için kurutulmuş kekik çok hoşuma gitti.

Buğday ve bol miktarda bakliyat içerdiğinden pişirme sırasında su eklemeniz gerekebilir. Yani her zaman biraz sıcak su mevcuttur.

Aşk…

Alaka çorbası tarifi malzemeleri

    1 su bardağı buğday (gelişmiş asur) 1 su bardağı nohut (haşlanmış) ½ su bardağı yeşil mercimek 1 adet orta boy kuru soğan 3-3 litre su 1 yemek kaşığı salça (biber ve domates karışımı) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kuru tarhun zevkinize göre) Tuz, karabiber

Sosu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı tarhun ve yarım çay kaşığı zeytinyağı

Alaka Çorbası Tarifi nasıl yapılır?

Buğday bir gece önceden sıcak suda ıslatılır ve sabaha kadar yumuşamaya bırakılır. 1 su bardağı su ve 3 litre su ile süzdüğünüz ve yıkadığınız buğdayı orta boy bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya başlayın. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Buğdaylar yumuşamaya başlayınca haşlanmış nohut, soğan ve mercimeği ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin. (Buğdaydan dolayı kıvamı koyuysa yarım litre su ilave edin.) Tereyağı, salça ve tarhunları küçük bir tavaya alıp orta ateşte 2 dakika soteleyin. Kızarmış baharatlı salçayı çorbaya ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Çorba kaynarken küçük bir tavada zeytinyağını ve tarhunları kızdırın. Çorbayı servis kaselerine alıp biraz kızdırılmış yağ ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın