Anadolu çorbası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yorucu bir haftanın ardından kısa bir ara verdik ve tekrar koşmaya başladık, hep haftanın ilk günü mü ölürsünüz 🙂 Neyse, size vereceğim kahvaltı menüsünü elimden geldiğince pratik tutmaya çalıştım, Bu durumu biraz olsun üzerinizden atmak ve yemeklerin stresini atmak için. Bu tariften sonra paylaşacağım.

Ramazan ayında uzun saatler susuzluk çeken vücutta su dengesini korumak için çorbalar iftar sofranızdan eksik etmemeniz gereken önemli bir bileşendir.

Ne olursa olsun çorba, komposto, şerbet gibi sıvı alımınızı artıracak tariflere öncelik verilmelidir. Anadolu çorbası hem doyurucu hem de lezzetli bir ramazan çorbası ben fesleğenle servis etmeyi seviyorum ama siz damak tadınıza göre değişiklik yapabilirsiniz.
Aşk…

Anadolu çorbası tarifi malzemeleri

    2 çay bardağı makarna 2 parmak eksik yeşil mercimek 1 küçük soğan (büyükse yarım soğan) 1-2 diş sarımsak 1 orta boy domates 1 kırmızı dolmalık biber 1 yemek kaşığı salça (tepeleme) 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 5 su bardağı su (isteğe bağlı et suyu)

Anadolu çorbası tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup tekrar soğan büyüklüğünde doğrayın. Charleston biberinin sapını ve tohumlarını alın ve domates büyüklüğünde kesin. Tereyağı ve sıvı yağ karışımını tencereye alıp soğan, sarımsak ve makarnayı ekleyip soteleyin. Soğanlar pembeleşince domates, biber ve bir tutam tuzu ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Yeşil mercimek ve salçayı ekleyip 3-4 dakika sotelemeye devam edin. 5 su bardağı sıcak su ilave edin (et suyu daha lezzetli olacaktır) 10-15 dakika pişirin. Arzuya göre nane veya fesleğen ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın