medyauzmani.com

Anneler Günü Menüsü – Anneler Günü – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hotpoint küçük ev aletleri ile hayata geçirdiğimiz yeni uygulamamızı çoğunuz zaten biliyorsunuz. İki hafta önce sona eren Anneler Günü uygulamamız o kadar yoğun talep aldı ki yeniden yayına aldık ve birkaç gün sonra yeni uygulamamız yayında olacak. Evine misafir olup sana yemek yapmamı istersen bu linkten uygulamaya katılabilirsin. Aşağıdan ziyaretimiz ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz.

İlk gittiğimiz ev için yaptığım menü tariflerini paylaşıyorum.

Anneler Ah Günü | Followene.com

Aşk…

İşte listemiz:

Nane ile bezelye çorbası

Anneler Günü Menüsü – Anneler Günü Tarifi Malzemeler

    2 su bardağı taze bezelye ½ su bardağı taze nane 1 küçük soğan 1 orta boy patates 1 diş sarımsak 1 litre tavuk suyu 1 yemek kaşığı sıvı yağ + 1 yemek kaşığı tereyağı (1 küçük patates) Tuz ve karabiber

Anneler Günü Menüsü – Anneler Günü tarifi nasıl hazırlanır?

Soğanı ve sarımsağı robota sürükleyin. Bezelyeleri yıkayın ve kurumaya bırakın. Sıvı yağ ve tereyağ ile birlikte ocağa alıp üzerine soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Biraz tuz ekleyin ve kızartın. Küp küp doğranmış patatesleri pembe soğanlara ekleyin ve 2 dakika soteleyin. Bezelyeleri ekleyin ve hafif sararıncaya kadar kızartın. (Patates kullanıyorsanız bezelye ile ekleyin). Et suyunu ekleyin ve bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Naneyi bir robotta öğütün ve bezelyeye ekleyin. Çorbayı blenderdan geçirip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. krema ile servis edilir.

sebzeli tavuk ruloları

Anneler Günü Menüsü – Anneler Günü Tarifi Malzemeler

İç malzeme:

    ½ soğan 300 gr mantar 1 kırmızı biber 1 sarı veya yeşil biber 250 gr ıspanak 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Anneler Günü Menüsü – Anneler Günü tarifi nasıl hazırlanır?

Tavuğu kasapta açın ve hafifçe dövün. Soğanı robottan geçirin. Biberleri jülyen doğrayın, mantarları doğrayın. Ispanakları güzelce yıkayın ve kuruttuktan sonra iri iri doğrayın. Soğanları tencereye alıp sıvı yağ ve tuzu ekleyip hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Biber ve mantarları ekleyin ve bir dakika karıştırın. Son olarak ıspanağı ekleyip 2 dakika daha soteleyin ve ocaktan alın. Tavuğu bir kesme tahtası üzerinde yan yana yayın. Ortasına hazırladığınız iç harcı koyup açılmayacak şekilde kürdan ile bağlayarak rulo yapın. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.

Sakız muhallebi

Anneler Günü Menüsü – Anneler Günü Tarifi Malzemeler

    1 litre süt 1 kahve fincanı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişasta 2 çay bardağı toz şeker 3 adet damla sakızı (toz) 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Pirinç unu ve buğday nişastasını bir kaba alıp 1 su bardağı sütü ekleyin ve topaklanmalar gidene kadar çırpın. Kalan sütü ve şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Tencerede ayrılmış pirinç unu sütü ve ezilmiş sakızı ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak kaynatın. Puding pudingine tereyağını ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın ve kuplara paylaştırın. Süsleme ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın